Pennut ovat jo neljä viikkoisia ja aika rientää niiden touhuja seuraillessa. Pennut käyvät aika pätevästi pissalla sanomalehdellä tai kroonikkovaipalla, toki vahinkoja sattuu usein. Kiinteää ruokaa pennut ovat syöneet jo yli viikon, välillä on totuteltu myös uusiin makuihin; raejuustoon, raakaan jauhelihaan ja keitettyyn kananmunaan. Alma ei oikein tajua, että se voisi jo suosiolla jättää pentujen kakkojen siivoamisen minulle.. Alma ei kasvata pentujaan kovinkaan tiukasti vaan menee keskeyttämään leikin vasta jos joku alkaa kiljua (purevat toisiaan välillä aika kovaa). Yhdessä asiassa Alma kyllä on todella tiukka, nimittäin hänen ruokakupilleen ei pennuilla ole asiaa. Kupille tuleville pennuille ilmoitetaan erittäin suoraan ettei kannata tulla - vaikuttaa hurjalta, mutta uskon että Alma osaa mitoittaa kometamisen oikein. Nyt pennut tajuavat jo pysyä hieman kauempana sen hetken kun äiti syö, tämäkin on tietysti tärkeä osa sitä että pennut oppivat kommunikoimaan koiramaisesti. Aina ei voi täysiä mennä sinne  minne haluaa. Myös Lina-manssin kanssa pennut leikkivät, mutta tällä hetkellä vielä pääsosin niin, että aita on välissä.

Leikkimistä on harjoiteltu aika paljon, kaikki tykkäävät taisteluleikeistä. Almakin leikkii pentujen kanssa tosi paljon ja aika raisulta näyttää välillä. Tällä hetkellä ne menevät vielä hiukan huonosti heitetyn lelun perään, tuntuu etteivät ne ehkä vielä ihan hahmota kovin hyvin nopeita liikkeitä. Jos lelun heittää tarpeeksi lähelle, kaikki juoksevat perään ja vaihtelevasti tarttuvat leluun. Kaikki tarttuvat leluun koko suullaan ja ainakin Bepop, Blackie, Bossa ja Bluuki harrastavat myös tapporavistuksia (ne on saaneet terrierivaikutteita). Varsinkin nämä neljä murisevat välillä aika lailla leikkiessään, Bluuki ehkä hieman vähemmän. Tällä hetkellä Bepop ällösöpötytteli vaikuttaa kaiken kovimmalta taistelijalta.

Blackie on alkanut esittää hieman vahtihaukkua, kun tulee huoneeseen niin että herää kesken uniensa tai lähestyy yöllä pimeässä. Luulin kyllä että vahtivietti kehittyy vasta paljon vanhemmilla pennuilla.. Nyt se ei enää komenna niin paljoa, ehkä se alkaa pikkuhiljaa tajuta ettei se johda mihinkään. Blackie on alkanut jo ottaa kontaktia ylöspäinkin ja tuntuu että se katsoo silmiin, kun nuo muut vielä seurustelevat innoissaan jalkaterien kanssa. Blackie tuntuu vähän vanhemmalta kuin muut pennut, aina askeleen edellä. Muuten ovat aika tasaisia, kaikki syöksyvät täysillä niin vieraiden kuin tuttujenkin luokse ja kampeavat syliin ja erityisesti puremaan korvia - vierailijoiden kannattaa ottaa korvarenkaat pois tai pitää pennut kaukana niistä ;) Varpaiden kimppuun myös hyökkivät kovasti ja Bepop haluaa jo roikkua lahkeessakin.

Olen nyt vienyt niitä yksitellen hetkeksi vieraalle maalle makuuhuoneeseen, ovat kaikki kovin kiinnostuneita eivätkä haikaile muita. Tosin siellä ovat niin kiinnostuneita ympäristöstä etteivät leiki kovin hyvin, mutta se varmaan muuttuu sitten kun pääsevät enemmän tutustumaan erilaisiin paikkoihin. Myös alustoja on testailtu ahkerasti; mm. karvamatto, ritilä maassa ja kaltevana, 5cm paksu pahvilaatikko joka jousti jännästi jalkojen alla, pehmeä iso tyyny, liukas lattia jne. Myös ikean lapsiputkeen on tutustuttu muutamaan kertaan. Nyt pennut ovat valloittaneet keittiön lisäksi myös olohuoneen ja eteisen. Ne ovat myös löytäneet sen paikan, jossa säilytetään kenkiä, kivaa!

Paljon muutakin on tehty, tutustuttu moniin moniin ihaniin ihmisiin, lapsiin ja aikuisiin. On myös otettu manikyyrejä, harjoiteltu hampaiden katsomista, turkin harjaamista jne. Tänään pennut pääsivät myös hieman neurologisen tutkimuksen kohteeksi kandien päiväkaffeilla, hauskaa seurata miten refleksit kehittyvät. Anonyymin kävijän kommentti: " On ne kyllä hulluja!"

-Sanna